Home » Blog » Istra – Terra Magica

Istra – Terra Magica

Bogatstvo okusa, mirisa, zabave, adrenalina, kulturno-povjesnih znamenitosti Istarske županije

Iako je mala, Istra ima jako puno toga za ponuditi. Od gradova, uspavanih sela, obalnih mjesta, srednjovjekovnih gradića i rimskih ruševina, Istarski poluotok je prepun zanimljivih atrakcija. Istra ima sve ono što Vam je potrebno za savršeni odmor! Gdje god krenuli i kamo god Vas putevi naveli naići ćete na bogate povijesne znamenistosti još od doba Ilira i Rimljana, zatim bogatstvo gastronomije gdje će svatko pronaći nešto za sebe, maslinare i vinare koji marljivo rade i uživaju plodove svoga rada, zatim sunce i more, beskrajno plavetnilo, sportske aktivnosti, doživljajima neće biti kraja.

Okusi Istre

Najprije kao veliki gurmani, osvrnuti ćemo se na bogatstvo okusa i mirisa u Istri. Prilikom boravka u Istri svakako preporučujemo da posjetite lokalne agroturizme, konobe i restorane kao što su Selo Mekiši, Konoba Jadruhi, Ograde, Stari Podrum, Vela Vrata i druge. Osim toga, kušajte izvrsna Istarska vina kod Istarskih vinara kao što su Vina Franc Arman, Vina Rossi, Vina Kozlović, Vinarija Kabola i mnoge druge.

U konačnici posjet Istri nije potpun bez kušanja Istarskog pršuta i tartufa. Osim toga, Istarski poluotok je poznat po maslinovom ulju, zato za sve ljubitelje maslinovog ulja preporučujemo posjetiti lokalne maslinare.

Ljeto u Istri

Ako ste u Istri tijekom ljetnih mjeseci, more, sunce i plaža učinit će Vas odmor na Istarskom poluotoku savršenim. Istarska obala je duga 539 kilometara unutar kojih ćete zasigurno pronaći komadić koji je stvoren za Vas. Od skrivenih uvala, pješčanih ili kamenitih plaža pa sve do plaža uz živu glazbu ili Dj-a.

Kultura i Tradicija

Osim toga, Istarski poluotok bogat je kulturno-povjesnim znamenitostima. Povijest poluotoka seže još u doba Ilija, rimskih careva pa i dalje zbog čega su ostali tragovi ovih kultura na našem području. Za sve zaljubljenike u kulturno-povjesnu baštinu preporučujemo posjet pulskoj Areni, Eufrazijevu baziliku u Poreču, Neptunov hram u Poreču, Dvigrad, Crkva Svete Eufemije u Rovinju osim toga nezaobilazno je posjetiti i srednjovjekovne gradiće kao što su Motovun, Grožnjan, Završje, Hum, Oprtalj svaki gradić će Vas očarati svojim šarmom i jedinstvenošću. Istražite brojne istarske crkve i freske, poznate dvorce Istre i brojne druge lokacije.

Događanja u Istri

Istra nudi i mnoštvo događaja kojima možete upotpuniti svoje večeri i slobodno vijeme. Tijekom srpnja možete gledati profesionalni tenis i pridružiti se jednotjednoj glazbenoj zabavi tijekom održavanja ATP Croatia Open u Umagu. Ponovno u Umagu se održava Sea Star festival o kojem se govori samo u superlativu te je već dvije godine za redom nominiran za najbolji europski festival. Za sve filmoljupce održava se Motovun film festival koji će Vas oduševiti.  Za sve ljubitelje vina održava se i Vinistra u Poreču sa mnogobrojnim vinarima i maslinarima. Ako ste u Istri tijekom jeseni, nikako nemojte propustiti sajam pršuta u Tinjanu.

Upoznajte Istru na drugačiji način

U konačnici što god i gdje god se zatekli na Istarskom poluotoku upoznati ćete nešto novo što će Vam zauvijek ostati u sjećanju. Za još više savjeta kao i za upoznavanje Istre iz drugačije perspektive s povjerenjem nam se obratite. Vaš Istra Grand Tour.

1 thought on “Istra – Terra Magica”

 1. Great family adventure.
  We booked through the website. Quick response from the provider.
  Both beginners and experienced ATV drivers will enjoy driving through the beautiful nature of Istria.
  The vehicles are easy to use. The instructor is very friendly of course he rides with you.
  I also recommend it for families. Children over the age of 8 can ride as passengers.
  An unforgettable experience.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)