Home » Blog » Vižinada puna života, hedonizma, gastronomije i energije

Vižinada puna života, hedonizma, gastronomije i energije

Istarska županija je bogata malim srednjovjekovnim gradićima, a jedan od njih je upravo Vižinada. Vižinada je smještena na staroj cesti koja je nekad bila glavna cesta koja je spajala Pulu i Trst prije nego li je izgrađena autocesta.

Mještani Vižinade smatraju kako je jedan od najljepših pogleda upravo onaj koji se pruža iz same Vižinade. Na ulazu u Vižinadu nalazi se brežuljak Svetog Tome s kojeg se pruža prekrasan pogled na lokalne vinograde, maslinike koji rastu na crvenoj i bijeloj zemlji. Pogled se prostire i na druge srednjovjekovne gradiće kao što su Motovun, Završje i druge brojne kamenite gradiće te na dolinu rijeke Mirne koja je najveća rijeka u Istarskoj županiji.

Ako odlučite posjetiti Vižinadu, tamo Vam zabave i aktivnosti neće nedostajati. Radi se o mjestu koje odiše snažnom energijom života ali isto tako i neopisivim mirom. U navedenom gradiću moći čete vidjeti spajanje tradicije i sadašnjosti te oduševit će Vas kako današnji Istrijani njeguju, čuvaju i poštuju sve vrijednosti koje su im ostavile prethodne generacije.

Općina Vižinada se smatra jednom od najvinarskijih krajeva u Republici Hrvatskoj u kojoj ima više od milijun trsova loza. Lokalni vinari već veliki broj godina osvajaju brojne medalje i priznanja za svoja vina. Najpoznatija vina općine Vižinada su Malvazija i crna sorta Teran, no uz navedene lokalni vinari proizvode i Chardonnay, Muškat, Rose, Cabernet Sauvignon i druge. Neki od najpoznatijih vinara u Općini Vižinada su Vina Franc Arman, Vina Deklić i Vinarija i destilerija Rossi.

Ako ste zaljubljenih u tradiciju te želite imati pogled na vinograde i okusiti ponudu autohtonih domaćih vinara, gastronomski užici koje će Vas ostaviti bez riječi, pogled na netaknutu prirodu i bogatstvo tradicije onda Vam preporučujemo odabir jedne od naših off road ATV tura kao što su „Wine tour“, „Regular tours“ ili A massive tour“.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)